Cruzidulls gale verden

onsdag, februar 28, 2007

Trist og leit...

Nå skulle jeg vært i Oslo.
Skulle sett den nye leiligheten til søsteren min og tatt en gin & tonic med mor og far. I morgen tidlig skulle jeg tatt en pils og vendt snuten mot Kiel. En tur jeg har gledet meg til i tre år! Faktisk.

Av og til skjer imidlertid ting man ikke har tatt i betraktnig. Ting som er viktigere enn en tur til det store utland. Det store utland går jo ingen sted.

I stedet for musikk, baierøl, festival og sauerkrat blir det lange dager på jobb og sene kvelder på Haukeland. Det er litt tris og leit. Men nei. Jeg angrer ikke.

Kommer nok ikke til å skje så mye her med det første.

søndag, februar 25, 2007

Om å komme i gang...

En februarsokks spede begynnelse:
En februarsokks potensielle endelikt:
(sokken sier: tenk at en flette ble min bane!) Neida neida, skal fikse dette...

Forøvrig skriver jeg mye om ting jeg syns er idiotisk eller urimelig. Da er det på tide å komme med litt skryt og! Husker dere "kyllinlårene" jeg kjøpte for en liten tid tilake. Samboeren og jeg var innom samme butikk på fredagen, og da jeg så to ansatte i samtale tenkte jeg at jeg bare skulle spørre om de hadde fått flere klager på det samme. "Nei, det har vi ikke hørt om" sier de to ansatte forfjamset, og jeg tenker at det er vel bare min flaks at jeg har fått den ene pakken som var feilvare, og skal til å snu. "Men du kan få en ny boks" sier en av de to ansatte. "Oi", sier jeg litt overrumplet, "jeg har ikke med noe kvitteringe eller noe". Dette var jeg ikke forberedt på. "Ikke noe problem", sier den ansatte.
Tenk, uten å ha kvittering, uten å ha et stykke å vise til, selv uten å ha boksen og etter at vi har spist en del av kyllingen, så skulle vi få en ny boks.
Heldigvis bestemte vi oss for å åpne pakken før jeg fikk den med meg, og tenk, den var lik som de vi først hadde fått. Tre andre bokser vi åpnet inneholdt benløse kyllinglår. Til slutt løp en ned på lageret og hentet en ny boks som inneholdt dette:
Slik skal kyllinglår se ut, ja!
Pluss til Rema Wergeland for god service!
Det er kanksje unødvendig å si at fryseren er full nå...

fredag, februar 23, 2007

Farlig nær overvekt!

I dag fikk jeg en hyggelig beskjed ved frokostbordet.
Holdt på å sette brødskiven i halsen, og ikke fritt for at jeg plutselig kom hakket nær anorexi og matnekt.
Nå var det ikke riktig slik at noen så på meg og sa: Du er farlig nær overvekt, men slik jeg tolket utsagnet til en eller annen mannlig idiot med en eller annen latterlig, meget moderne, opphippet tittel innen ernæring så var det det som ble sagt: Jeg er farlig nær overvekt.

Samboeren og jeg spiser frokost, og som vanlig står radioen på. Det er snakk om treningsstudioer og kroppslukter, og at særlig under pilates og spinning var det vanlig at utøverne, meget ufrivillig, kom til å slippe litt gass. Særlig pilates var visst en treningsform som var utpreget god til å rense kroppen på denne måten, om det nå enn ikke var helt påregnet fra utøverens side. Vi humrer litt over dette, og i mitt stille sinn blir min ide om ALDRI å gå på spinning eller pilates forsterket. (men jeg har jo også tidligere tenkt at jeg aldri skal i treningsstudio...)
Jeg drikker opp kaffen og går på badet for å pusse tennene. Det er da jeg hører idioten, som burde vært skutt og begravet fremfor å få uttale seg offentlig, komme med sitt banale innlegg. Denne nymotens ernæringsfjotten gikk hardt ut mot BMI og hevdet at denne form for å måle personer var svært umoderne og upålitelig. Greit nok det, kanskje, hadde han bare hatt vett nok til å stoppe der! I stedet fortsetter tufsen å ture frem med at det nye måleidealet var gjennom bruk av målebånd og livvidde. Og så kom det: Overvektig ER DU om du som kvinne har en livvidde fra 80 cm, og for menn 95 cm. Intet forbehold, ingen unntak.
Siden målebåndet mitt lå farlig lett tilgjengelig i stuen ble tannpussen avbrudt. Drevet av menneskets naturlige, og ikke alltid så sunne nysgjerrighet så måtte jeg sjekke. Ok. jeg var ikke direkte overvektig, men sannelig er jeg farlig nær!

Dette bildet ble riktig nok tatt i fjor, men det er ikke så veldig store forandringer som har skjedd. Bare for å sette det i proporsjoener, jeg er 1,74 høy. Døm selv:

Til å være fredag begynte dagen sannelig dårlig. I ettermiddag har jeg planer om å vinne vinflasken, men tror jeg står over kantinens tilbud om fredagsbolle til lunch.

Nå må jeg jobbe, god helg.

mandag, februar 19, 2007

Om å ha hodet under armen..

...og teflonsyndrom på samme tid:

Går fra jobben med et klart mål for øyet. Jeg skal på bystasjonen hvor jeg skal:
- på apoteket
- kjøpe symaskinnåler
- finne postkasse til det brevet jeg har båret rundt på (ferdig frankert) i godt over en uke!

Går på apoteket.
Kjøper synåler.
Og hva var det nå...
Hm...
Var det ikke tre ting?
Det var da en ting til?

Går forbi rimi: DRUER!
Skulle jeg kjøpe druer?
Kjøper druer.

Henter syklen på jobben og sykler hjem.
Åpner vesken for å finne nøklene og låse syklen inn i kjelleren. Hva er det jeg ser?
Et idiotisk brev, ferdig frankert, som begynner å bli temmelig frynsete etter å ha blitt båret rundt, med klar postintensjon, i godt over en uke.

Kanskje jeg husker det i morgen.
*slår meg selv i hodet*

søndag, februar 18, 2007

Fastelaven!

Det er fastelaven i dag. Vi har ikke ris, men en pakke gjær lå klar i kjøleskapet, og ris eller ei, fastelavensboller MÅ man jo ha!
Fant frem oppskriften, som selvfølgelig gir de aller beste bollene (klikk for å forstørre bildet og lese ingrediensene). Husker mor brukte å øke den så vi satt i det uendelige å trillet boller - 96 stykker for å være nøyaktig, men det var den gang, vi er bare to så en porsjon får holde mer enn nok!
Smelt smør, ha i melken og varm opp til ca 37 ¤c og løs opp gjæren.I mellomtiden blander du det tørre og når gjæren er klar blandes det hele.
Samboeren fikk kjøkkenmaskin til jul for noen år siden. Han har vel knapt rørt den, men det har jeg desto mer. Med supermaskinen og eltekrok tar det ikke mange minuttene før deigen ser silkemyk ut:For å heve deigen setter jeg bare bollen på lysarmaturet til akvariet med et rent kjøkkenhåndkle over. Tar ikke lange tiden før deigen er dobbel størrelse (+).
Vi hadde ikke krem, eller jeg er ikke så glad i det (valgfritt). Vaniljekrem derimot! Nam nam, og det kan godt stekes sammen med bollen. Selvfølgelig kan man ha litt på toppen, men jeg liker godt å ha kremen inni.
Dette skal bli en bolle:
Kult med gult: Pakkes sammen:
Til den ser slik ut under:
Snu den på brettet:Joda. Har visst trillet noen hundre boller i mitt liv.
De etterhever også vanvittig bra på akvarietoppen. Kan man i det hele tatt få vellykket bakeverk uten?
Pensler med litt oppvarmet melk. Vanligvis pensler jeg ikke, men i dag tenkte jeg: Hvorfor ikke.
Voila!
Lukter godt i leiligheten nå, ja :D

Anbafaler virkelig oppskriften over. Blir ikke tunge, harde boller av denne. For det har vel alle fått servert en eller annen gang? Mordvåpen.
Har du ikke vaniljekremen inni blir de ENDA større! En annen ting som er godt: bolle med smil. Som egentlig ikke er mere mystisk enn en smilsjokolade pakket inn i hver bolle.

Disse er så gode at vi hverken trenger krem eller melis.

lørdag, februar 17, 2007

Benløse kyllinger?

Blir skuffet, oppgitt og frustrert etter å ha hoppet på et tilbud jeg fant hos Rema 1000.
Siden jeg ikke tåler fisk eller skalldyr går det nemlig mye i fjærkre her i huset så 5 kg kyllinglår til 99,- var et tilbud jeg ikke ville gå glipp av.En femkilos boks tar litt større plass enn det vi kan ha i en fryserhylle, så da jeg kom hjem med boksen var det frem med fryseposer og i gang med ompaking. I det jeg åpner boksen ryker alle illusjoner. Man har da visse formeninger om hvordan et kyllingLÅR skal se ut, har man ikke?
Ikke et eneste bein, derimot en masse ekle, fettfulle haler. Likevel går det klart frem av både boksen og ettiketten at dette skal være stykker med ben. Lov til å føle seg litt lurt?

Ok. Kyllingen smaker kanskje det samme, men jeg syns selve låret er en del av matopplevelsen. Dessuten er vel kylling en av de få rettene det er sosialt akseptabelt å spise med hendene, men hvor skal en holde i disse firkantede bitene? I halen?

torsdag, februar 08, 2007

Du skal høre mye før...

Tok inn posten nettopp, og kom uheldigvis i skade for å åpne et brev som ikke var adressert til meg:
Vanligvis er postkassen vår temmelig tom, men nå har NRK vært så "hyggelige" at de har sendt et brev til min samboer. Vi får heller betale enn å få masse mobiloppringninger og ubehagelige typer på døren, men jeg stusset nå likevel litt over tallene:Avregning? Tilleggsavgift pga sen betaling? Jeg fikk ikke dette til å stemme, så tok en telefon til fanden selv der oppe i Mo i Rana (alternarivt: no æ du rana!).
"Det var da ingen problemer med den regningen," kunne den damen fortelle. "Men vi har jo ikke betalt for sent? Hvorfor får vi tilleggsavgift da? Og beløp på 0,36 øre? Det må jo være noe tull?" "Det har seg slik" sier telefondamen, "at siste faktura var på kr 1359,36,-" "Ja?" sier jeg uten helt å forstå hva hun snakker om. "Ja, men dere betalte bare inn 1359,-." "Ja?" sier jeg, og så demrer det litte gran, "så vi har glemt å betale 36 øre?" "Ja" sier damen i telefonen. "og da får dere tilleggsavgift på grunn av sen betaling."

Hærlighet, nå står ikke verden til påske, tenker jeg. Kreve tilleggsavgift på 36 øre. Enda godt det ikke ble sendt til inkasso.
NRK har faktisk greid å regne sammen 1051,92 + 0.36 + 0,05 =1052,33. Nesten så jeg får lyst til å finne frem rød penn og skrive en fin, krøllet R i margen, akkurat slik frøken gjorde for oss i barneskolen.
Jaja. Står heldigvis ikke mitt navn på den regningen. *hehe*

Det er ingen hemmelighet at jeg i grunnen syns lisensen er noe tull. Inspirert av ryktene som går om at ansatte i NRK ikke betaler lisens, selv ikke vaktmester på NRKhuset, spurte jeg damen i telefonen om hun betalte lisens. "Kanskje det" var svaret jeg fikk. Hva i alle dager er det for et svar?

Forøvrig anses det nærmest som en menneskerett å ha tv i Norge i dag hvilket innebærer at om du ikke har penger til å dekke lisensen kan du få den dekket etter sosialtjenesteloven!
Avskaff lisensordningen sier jeg!

Nei her i Bergen er de ikke vant med sol...

I nettutgaven av BT er det nå stort oppslag om meldingen som møtte flere barnehager og skoleklasser som ønsket å ta Ulriksbanen i dag:
Som det også fremgår av artikkelen har vi strålende sol her i Bergen i dag! Også på Ulrikken.

Det står altså ganske dårlig til med dømmekraften til Bergenserene når de etter en svært langvarig nedbørsperiode ser seg nødt til å stenge en av byens største attraksjoner på grunn av noe så uvant og skremmende som sol.
Så ille er det faktisk fatt med bergenserene at i motsetning til resten av norges befolkning, karakteriserer de sol som dårlig vær.
Er det rart at jeg frykter miljøpåvirkning?

onsdag, februar 07, 2007

Hvor nære kan man gå uten å svi værhårene av seg?

Etter en deilig blund på øyet (i naborommet) blir kanskje selv en katt litt kald og stiv? I allefall kom pus tuslende og satte seg foran varmen.
Hm, hva har vi her?Åpenbart ikke bra nok, mitt forsøk på å behage kattskinnet.
Hun åler seg heller litt nærmere varmen.Og enda litt nærmere...
...og enda litt nærmere...Og i skrivende stund viser det seg at det faktisk er mulig å komme enda litt nærmere...
Jaja, du skal i allefall ikke fryse mer i vinter, pusen:

Varme både her og der.

Det er visst flere enn oss menneskene som setter pris på den nye varmen i leiligheten. Her koste pusen seg foran varmen i går kveld:Og da far til samboeren fyrte opp i dag morges koste hun seg videre.
Apropos far, så har jeg endelig fått ferdig et par sokker til min far. Sett at disse er størrelse 46-47 så er det ikke til å undres over at det har tatt tid... Da ser vi selvfølgelig bort i fra at bare tåfellingen sto igjen da jeg slang dem fra meg i kurven på (da) ubestemt tid.
Jeg la til en liten detalj; å dele fletten med vrangmakser rett før hælen:og tåen:Disse lå også lenge i kurven og bare ventet på at jeg skulle feste trådene. Endelig:
Måtte legge dem ved siden av hverandre for å gi et lite inntrykk av størrelsesforskjellen...
Har tre par til med herresokker på agendaen. En langrøy agenda, vel og merke. Trøsten er likevel at de neste par er LITT med beskjedne på størrelsen enn de til høyre her.

tirsdag, februar 06, 2007

Få litt varme inn i livet.

Her kommer man stille og rolig inn på stuen og hva er det man ser?
Noen har revet vekk vår kamin!
Tyveri?
Slik så den ut, og pen var den. Kanskje vi vil savne dekoren, men dette gamle skramlet har stått i leiligheten siden den ble bygget i 1950 og avga ingen, les:INGEN varme overhodet.
Ok. Den ble ikke stjålet (desverre), men superdyktige far til min samboer dro den ut for å sette inn en ny ovn sponset av mine foreldre. Kaminen var så tung at han demonterte den mest mulig for å ha sjangse til å løfte den og da han tok av frontplaten viste det seg at kaminen var sprukket tvers igjennom! Ikke bare et kaldt vedsluk, men brannfarlig og.
Vi hadde egentlig planlagt en innbyggingsovn, men jeg ble lei av å krangle med #%#"%&&Varme As, derfor valgte vi en mye enklere løsning. (er litt sint nå, men greier jeg å samle meg kan jeg skrive noen ord om hvorfor jeg IKKE anbefaler dette stedet)

Av dette blidet kan det jo imidlerid se ut til at min samboer er i full gang, men fakta er at han bare overtok litt, etter at mesteparten av arbeidet var gjort av hans far... (men han ser jo unektelig ganske handy ut!)
Bare prøve litt hvordan det kommer til å bli. Forøvrig har vi ingen problemer med trekken, måtte midlertidig sette på en pose for å forhindre kalde gufs.Varme! Jada. Det mangler litt maling og kanskje litt peislakk på det gamle røret, men nå har vi en varme i leiligheten som vi aldri har kjent maken til.

Og en ting til...
JEG HAR FÅTT JOBB!!!
Juhu!!!
*stolt*

fredag, februar 02, 2007

Optimist?

Jeg har alltid en liten notatbok i vesken. Kjekkt å ha etter å mang en gang ha opplevd å ikke ha penn og papir for hånden når jeg virkelig trenger det.

På en av sidene i denne blokken står det skrevet: "Denne siden er dedikert til trening vår 2007!!!" Setter en strek her hver gang jeg har brukt treningskortet jeg fikk av samboeren min:
Som man kan se har jeg i skrivende stund brukt kortet 5 ganger. Det er ikke så aller værst med tanke på at jeg ikke har hatt det så veldig lenge. Det er imidlertid når jeg ser hvor mye plass det er igjen på siden og når jeg tenker på hvor kort våren er, at jeg begynner å lure på om jeg kanskje har vært litt vel optimistisk?
Jaja. Uansett skal jeg sette en ny strek i boken i morgen!

Apopos. Det er utrolig hvor naken man føler seg når en høyt verdsatt mobil brått og uventet vandrer heden. Heldigvis har jeg fått låne samboerens gamle og er dermed litt mer påkledd, men legger ikke skjul på at ønske om en litt mer oppdatert modell er til stede. Problemet er at jeg ikke har allverdens penger å bruke til dette formålet.
Kanskje DU har en mobil liggende som du vil selge til meg?
Jeg er ikke kresen, men den må ha blåtann og helst være litt nyere enn denne:Anyone?