Cruzidulls gale verden

fredag, september 29, 2006

Ensom?

Som om jeg ikke har nok på tapetet, så ER det jo snart jul, det ER mange som forventer presang - helst hjemmelaget, og jeg HAR mange single nøster...
Trenger jeg flere unnskyldninger for å melde meg inn i nok en kal?


(Jeg har visst noen bilder som ikke er lagt inn på pcen enda. Ny oppdatering ventes innen rimelig tid.)

fredag, september 22, 2006

Den som sover...

...synder ikke.
Har skrevet dette om pusen før, og det ser jo tilsynelatende ut til å stemme, men jeg er sikker på at det bare er skinnet som bedrar!
Apropos skinnet: har du sett så pene krøller lille Cia Cruzidull har?

Forøvrig var det en til som gjerne ville på nett:
En av mine to Gibbicepsmaller hilser til omverdenen.
Han som meg er spent på hvordan flyttingen til Bergen vil gå! (Selvsagt skal han og hans makker være med!)

UFO, snart FO!

Disse har ligget lenge, og da mener jeg LEEEENGE!
Gjenstod nesten en vott (hadde bare strikket vrangbord), men nå ligger de og godtgjør seg i vaskemaskinen -for andre gang. Det er ventet at de også må følge håndkledene i tørketrommelen, hvitt mor Aase tover desverre ikke så godt.

Leif Hansson a/s

I går kom min søster innom og proklamerte stolt at hun hadde kjøpt en barnegitar! Jeg var skeptisk, men tilbød meg å se på den. Liten var den, og litt skrapet i lakken, men stålstrenger og vedig bredt gripebrett stemte ikke overens med mine forestillinger om en barnegitar.
Dette fantastiske internett er gjerne løsningen på alt, og etter et kjappt søk fant jeg følgende:

"Leif Hansson var en gitarmaker/selger fra Oslo, hans storhetstid var på 50-tallet. Muligens så hadde kun ett agentur på type "No Name" instrumenter som han satte sitt eget merke på. Gjerne fra Italia.
[...] Har vært borti en del av gitarene hans, som forøvrig går under navnet "Prøysen gitar" på folkemunne.
Dette er noe jeg er litt usikker på, men jeg tror han var hoffleverandør til selveste Prøysen himself.
Små gitarer med supertynne lokk. Sjarmerende lyd, men kan ikke brukes til mye i dag. Ofte uten truss-rod eller gode muligheter for intonering osv. Frelsesarmeen er stikkordet Smile
Typisk instrument som fantes i de tusen hjem. "

"
Fikk nettopp henda i en Leif Hansson akkustisk stålstrenger (ikke mandolin) med serienummer 666 Laughing . I tillegg låter den helt konge og er ikke båndsur i det hele tatt. Helt rå blueslyd i den hvis man liker at det låter litt "gammelt"."
Den er sur som pokker, og trenger nok nye strenger, men jo mer jeg klimpret på den jo mer "knyttet" ble jeg til dette makkverket av en gammel gitar.
Har bestilt denne til julepresang.
Nåja. Kanskje jeg bare skal ta den med til Bergen på flyttelasset. -Ops, det var synd. Du får komme og hente den da...

torsdag, september 21, 2006

Socktoberfest!

Nå har jeg ligget til sengs i to dager. Feberen er heldigvis vekk, men det samme er stemmen. (hvis du har sett stemmen min vil jeg gjerne ha den tilbake! -sist overhørt mandag...)

I dag føler jeg meg pigg nok til å krype ut av dynen og sitte litt ved skrivebordet.
Skal EGENTLIG skrive litt på oppgaven, men den filen er ikke en gang åpnet (enda)... I stedet har jeg kost meg med en liten bloggrunde og ramlet tilfeldigvis over en invitasjon til å bli med i en Socktoberfest! Vilkåret er at du må like sokker. Like sokker? Jeg ELSKER sokker!
Jeg er med!

tirsdag, september 19, 2006

Arv

For en del år tilbake gikk min farmor bort, og jeg arvet oldemors sybord.
Har desverre ikke hatt plass til dette i min lille leilighet, men nå som vi har kjøpt større har jeg endelig fått hentet det "hjem" fra lager.

Hadde nesten glemt hvor forseggjort og fint det er!
Bare se:Detaljbilde av noen av utskjæringene. Alt dette er laget og skåret ut av min Oldemor!

Er ikke jeg heldig? :D

søndag, september 17, 2006

Vanilla with tuttifrittie - waffles

Endelig ble denne ufoen ferdig. Har ligget lenge, men gikk fort da jeg først fikk rekket opp en liten bit og kommet i gang på nytt.
Jeg ble ganske fornøyd med disse. Julegave?

lørdag, september 16, 2006

Alt som kan gå galt MÅ gå galt...

Vel. Så ille er det kanksje ikke, men hvor i all verden har jeg hatt tankene mine her:Fikk i oppdrag av min far å strikke et par sokker til ham. Han ønsket seg en med grønn tupp og en med rød, og jeg vet jo at han har skostørrelse robåt. Robåt ja. Hvordan i alle dager kan jeg ha strikket så ivrig i vei når sokkene antar dimensjoner av dampferge? Disse rekkes opp innen kort tid...

Videre var jeg trøtt og sliten i dag morres, og under enormt tidspress. Frokosten bestod av en kopp kaffe og restene etter gårsdagens matpakke. Alle vet jo at matpakkegulost er svett, men seig skal den da ikke være. Ante uråd da jeg fikk en utyggelig klump i munnen. Svelget og kastet et blikk på brødskiven jeg holdt i hånden.
Visste du at mellomleggspapir på gårsdagens gulostmatpakke blir praktisk talt usynlig. Særlig når den heller ikke har fått ligge i kjøleskap natten over...
Hvor tror du resten av dette er?...
(privat memo: mellomleggspapir er IKKE egnet til gourmetisk utskeielse...)

Septembersokker.

Jeg har ferdigstilt septembersokkene!
De er litt store...
...og ferdigstillelsen gikk heller ikke smertefritt. Hadde SEKS masker å felle av, så gikk jeg tom for garn! SEKS MASKER!!!!
Rekker ikke opp to rader på hver sokk av den grunn, feller av uten å strikke og fester med litt sytråd. De er ferdige!
Da er jeg nok en gang ajour i sokk-alongen, og kan kanskje begynne å konsentrer meg om litt julegaver?

Treff!

Torsdag inviterte kattepus på treff. Illu-mina, lunacia og jeg selv møtte opp og hadde det virkelig moro! Selv om det bare er september slo illu-mina på stortrommen og lekte julenisse! Masse bommullsgarn delte hun ut, og en supersøt 70-talls eventyrbok med syoppskrifter på dyrene den omhandler!
Kom på at kamera lå i vesken i det vi var på vei ut. Da var det bare å slenge seg ned i sofaen, og gripe det som lå tilgjengelig siden alle strikketøy alt var pakket bort:

Illu-mina og lunacia griper noe avklippet tråd, mens kattepus klamrer seg fast i vesken hun har kjøpt fra Felisi.Et stakkars forlatt hobbybord. (De brune skålene ROMMET sjokolade! - nam nam)

onsdag, september 13, 2006

Det blir septembersokker på meg og...

...pakkingen derimot går det dårlig med.

Har i dag demontert og solgt den fantastiske katte- (les: hunde-) gården jeg til nå har hatt rundt stuevinduene. Det var deilig å kunne lufte og la pusen nyte litt natur, UTEN at hun skulle vandre freidig inn til naboen som i to perioder nå har hatt baby...
Ser ikke ut til at pus er lei for at gården er borte, i kveld har hun nemlig vandret uhindret ute i timesvis! Åh, for en frihet!Selv skulle jeg egentlig på konsert, men begynner å bli alvorlig forkjølet med øreverk og det hele og det har jeg rett og slett ikke tid til! (Eeek, rekker jo knapt å få ferdig alt til seminaret på mandag!)
Har avskåret meg fra alt sosialt liv i ettermiddag og blitt inne på sofaen. Kanskje ingen bombe at jeg også har STRIKKET?Mønsteret på septembersokken er "tå opp", dvs at sokken strikkes i motsatt retning enn jeg er vant med. Plundret litt da jeg forsøkte med tynt garn og tynne pinner, men med supersokkegarn og pinne 4,5 går det fort og NESTEN helt greit... Ser da jeg la opp til sokk nr. to at jeg har striket litt galt på tå nr. 1, men dette er neppe noe som vil være plagsomt, sjenerende eller spesielt merkbart.
Fordelen med disse sokkene er at man kan strikke fra begge ender av garnet og faktisk strikke til det er helt tomt UTEN å riskere at sokken ikke blir ferdig samtidig som du heller ikke risikerer å bli sittende igjen med et lite nøste som ikke er brukandes til noe, men som du heller ikke har hjerte til å kaste...
Dette er jo selvfølgelig pluss, men tror nok likevel jeg foretrekker den vanligste måten å strikke sokker på...

Desverre går det litt langsomt med genseren min, men det kan jo også skyldes at jeg ikke strikker noe på den om dagen. Det har imidlertid ikke stått HELT stille siden sitst publiserte bilde, så kanskje egentlig mest for egen motivasjons skyld viser jeg den frem på nytt:I samme anlednig vil jeg skryte uhemmet av de flotte maskemarkørene jeg fikk kjøpe av Skaubytrollet. Etter å ha tatt disse i bruk skjønner jeg ikke hvordan jeg tidligere klarte meg uten? Ikke bare er de praktiske, jeg som elsker blått og elsker stjerner, jeg syns de er svært pene og! Takk for en hyggelig handel!

tirsdag, september 12, 2006

Jeg rydder (og hater hvert sekund av det...)

I går nevnte jeg at jeg var i ferd med å pakke ned serviset mitt. Fikk imidlertid ikke til å legge ut bilde da. Vil nemlig gjerne vise litt av det. Korulen heter det, og er gammelt Egersund. Fant en gang en liten stabel asjetter i kjelleren til mor og fikk beholde disse. Jeg elsker nemlig solsikker! Ettersom tiden har gått har jeg funnet en tallerken, en kopp, en krukke etc litt hist og her på loppemarked og hos brukthandlere, og nå er det ikke mange delene jeg mangler før jeg virkelig har et komplett servise! Har imidlertid bare pakket ned et par tallerkner og ett fat, for jeg må jo ha noe å spise av mens jeg er i Oslo... Og ikke bare det, hadde jeg ikke hatt en kopp til kaffen om morgenen, nei, det hadde vært krise!
Ellers gjorde jeg et ærlig forsøk på å pakke litt i dag og. Hentet frem alt akvarieutstyret jeg kunne finne og spredde det utover stuegulvet med tanke på å samle, pakke og også kaste mest mulig. (Jepp, jeg har drevet med akvarier i mange år, og som tidligere nevnt, jeg er en hamstrer)
Kjedelige greier. Prøvde å samle det litt. Noen som trenger et filter? Tror jeg har mange nok, for ikke å nevne de to store utvendige som fortsatt er i daglig drift...

Har heldigvis litt færre kolber. Den lengst til høyre var i drift frem til lørdagen da jeg solgte all malawien min. Nå har jeg tatt gullfiskene inn og de er kaldtvannsfisk.

Ellers skulle det heller ikke mangle på pumper...











Blæh! Fikk ikke en gang plass til alt i flyttekassen. Endatil har jeg kastet en liten eske og en pose (som ikke kom med på bildet). Slik så det ut da jeg var ferdig:

Jeg klaget min nød til far og sa det var kjipt at alt tok så lang tid. Han sendte meg hjem med visdomsordene om at det ville ta kortere tid dess travlere jeg fikk det, og en øl. Ølen var best!

Har jeg ikke gjort nok i dag da? Trøster meg med å starte på septembermønsteret:

mandag, september 11, 2006

Litt flyttenerver?

Nå som jeg snart skal flytte (og snart, det er laaang tid til, det) så er det så mye som må tenkes på og planlegges og ryddes i...
Prøver å kvitte meg med mest mulig, for 26 år som hamstrer setter sine spor i form av en full leilighet.
<Trenger du noe? Gi beskjed, jeg har sikkert en eller tre av det til overs>

Prøver nå å pakke ned serviset mitt, for på den måten å slippe oppvask fremover, men så er det kanskje litt dumt igjen, for hva skal jeg da spise av de tre ukene jeg tross alt skal være i Oslo?...

Vel tiden går litt fortere når man er kreativ, så har strikket et par sokker.
Kjempedeilig garn i ull og akryl, bløte og varme og uhyre lettstrikkede! Desverre er de strikket "fei vei" i forhold til mønsteret denne måneden, så da er det bare å legge opp på nytt til tå opp-septembersokk.
Disse gjemmes vekk til jul, for en ekstra presang kommer sikkert godt med...

Moto-"!¤"%"%!-mania - IGJEN...

Nei.
Nå vet jeg nesten ikke om jeg skal le eller gråte.
Har igjen vært i kontakt med Motomania, for å prøve å presse litt på prisen, og fordi jeg syns det er totalt urimelig at de krever vanvittige kr 2 200,- for å bytte en lyspære.

Det vil si, det var ikke jeg som ringte, men prof. Dr. Juris Ståle Eskeland.
Det vi ba om var en spesifisert regning, men nei!
Siden vi er så pågående, og lager så mye bråk, og i det hele tatt er SÅ FREKKE at vi våger å be om en spesifisert regning - vel, da er prisen IGJEN oppe i 2 585,-

MØKKAVERKSTED!!!

Det hjelper ikke å ha loven på sin side når man møter en så vrang vilje...

torsdag, september 07, 2006

Gir etter.

Har fått litt press på meg for å legge ut flere bilder av leiligheten:

Her er en litt annen vinkel på kjøkkenet. Store soverom rett frem. SPISEPLASS på kjøkkenet! Dette er fantastisk (jepp... Steinar og jeg har hatt det LITT trangere til nå...)
Vi kaller dette "det grønne rom" Innredningen blir nok litt annerledes. En ting til: Det blir garantert en større seng... Sjekk all den skapplassen.
Her skal vi nyte sol og folk som måtte finne på å gå forbi. De som er kjent i Bergen ser kanskje at det ikke er så lang vei til sentrum? Det beste er at det er (kort) sykkelvei helt inn til togstasjonen. Der vi bor nå må vi sykle Inndalsveien og krysse Danmarkssplass. For de som er bedre kjent i Oslo vil det nærmest tilsvare å krysse Bispelokket med sykkel.

Dette er alt jeg vil vise frem til nå.
Vil du komme på besøk får du se resten :D

I mellomtiden vil jeg juble over at Bjørgvin eiendomsmegler i Bergen har påtatt seg å ordne med alt praktisk i forbindelse med salg av leiligheten på Minde. Attpåtil mens jeg er i Oslo og min bedre halvdel i England.
Jeg er sikker på at jeg vil bli fornøyd (hvis ikke får dere høre det her)

Et lite glimt.

Må sette inn et lite glimt av vidunderet!
Her skal jeg stå ved kjøkkenbenken, lage mat og drømme. Gleder meg som en unge! Har aldri hatt så mye benkeplass før. Dessuten er det MASSE skapplass i leiligheten generelt!
Er så stolt!

onsdag, september 06, 2006

And the winner is...

Nå står ikke verden til påske.

Jeg har blitt boligeier!

VI VANT BUDRUNDEN!!!!!!!

mandag, september 04, 2006

Litt av alt og alt av ingenting...

Sist uke var jeg i toårsdag til tvillingene Arne og Johan.
Jeg kjøpte gave egnet til 3+, men regner ikke med at det skulle gjøre så mye, og i værste fall ville de jo få så mye at om en pakke ble gjemt til de ble litt eldre skulle ikke det gjøre noe.
Jeg ønsket meg slikt selv da jeg var barn, men fikk det aldri. Klarer du å gjette hva pakken inneholder?
Desverre kom jeg ikke på at jeg hadde med kamera før ETTER at jubilantene hadde lagt seg. Jaja. Når kattene er borte danser musene på bordet og gjestene leker seg med presangene!
Stolt far:
Ivrige gjester:

Fredag var det nydelig vær i Oslo. I anledning Juristforeningens Humanitæraksjon kledde vi på oss grønne tskjorter under kappene (som om ikke de er varme nok) og gikk ut for å samle inn penger. I år gikk alle innsamlede midler til gjenoppbygging av rettssystemet i Liberia.
Pga bøssene ble det litt mer glissent i instrumentrekken, men pengene satt løst hos publikum og det er heldigvis plass til mange 200-lapper i en slik bøsse.
Det er tross alt litt betryggende å se at folk gir mere til veldedighet enn til oss når vi bare samler inn penger til pils (selv om det for alld el også er et meget aktverdig og ærlig formål!)
En blogger i R.L.
Problemet med å være ett menneske er at en ikke kan være to steder på en gang, selv om det hadde vært fordelaktig. Siden jeg er litt bundet opp i Oslo om dagen kom min bedre halvdel på besøk til meg i helgen. Når jeg ser på bildet er jeg usikker på om det er min bedre halvdel til høyre eller venstre...
Kan ikke bare være romantisk i helgen, må jobbe litt og.
Lørdag var det utdeling av Komiprisen på Latter i Oslo. Tradisjons tro ble Corpsus Juris leid inn til å spille. Det som er rart med dette spilleoppdraget er at vi kan dukke opp på tv, og siden våre vakre toner vil disharmonere med bakgrunslyden må vi alltid spille masse UTEN LYD mens intervjuer pågår... Og uansett hva du skulle tro er det MYE MYE vanskeligere enn med...
Pause. Masse fovirrede jurister på Aker Brygge.

Søndag var det pøsregn i Oslo, og Kjæresten og jeg var i beit for å finne på noe. Teknisk museum ble løsningen. Her e rmin neste bil:
De har bla. en veldig god utstilling av medisinens historie, men jeg syns nå en gang at Marta i Myra fortjener en verdigere skjebne enn å ligge i en monter på et museum som mest besøkes av unger.
Dette bildet måtte jeg bare ha med, håper kroppen min holder seg mere samlet....

Noen vil kanskje mene at kjærestenm og jeg er barnslige?


Jeg ble litt revet med og kjøpte meg en diabolo. Har hatt lyst til å prøve sånn lenge. Det ser jo så lett ut!
Fikk et lite sjokk når det viste seg at det ikke bare var å tre på pinnen og snurre, kaste og trikse i vei...
Vel. Med litt hjelp fra denne nettsiden skal jeg lære med å mestre dette monsteret.