Cruzidulls gale verden

søndag, februar 22, 2009

Feitesøndag?

Det er fastelavenssøndag og bolledag. Jeg har gjær og melk i huset, men er usikker på om jeg skal sette deig eller ikke. Hadde stor suksess med fjordårets fastelavensbakst, men siden vi fikk en ladning fastelavensberlinerboller av svigermor i går er jeg usikker på hvor mye gjærbakst det egentlig er mulig (eller tilrådelig) å fortære på en helg. Sa jeg forresten ladning? Lurer på hvor det ble av den?
Uansett har jeg endelig fått summet meg til å sy i knapper i 123-barnehagegenseren. Den har ligget ferdig trådfestet og presset i ukesvis før jeg nå omsider tok meg de påkrevde fem minutter under dagens LilleCruzblund. Rosa elefanter har en litt annen betydning på en barnegenser enn de ellers ville hatt en søndag morgen. Knappene er fra partiet jeg gravde meg frem til på Tjorven sist jeg var i Oslo. To kroner i knapper er en god investering i en varm barnehagetid.
At genseren passer er det ingen tvil om. Her en liten kropp tatt på fersken i bokhylleherjing. Måtte bedrive litt sensur, for yndlingsboken har en så makaber tittel at den ikke egner seg verken i bloggen eller i forbindelse med en liten bølle. Både samboeren og jeg undrer oss over hva det er med akkurat denne boken som gjør den så umåtelig tiltrekkende for små klåfingre. Vi har til og med prøvd ta av coveret uten hjelp, og da LilleCruz sist uke hadde en jevnaldrende kompis på besøk var de to om å strekke seg etter akkurat den...
Innimellom arbeidsliv og LilleCruzgjeting hender det også at det blir strikket noen masker. Jeg er er stykke på vei med pingvinen selv om jeg stadig må stoppe opp og høre med ekstern ekspertise hva det er oppskriften egentlig sier jeg skal gjøre. Pingvin skal det uansett bli i Sandnes uavhengig om de lykkes i Stavanger. Men etter denne er jeg definitivt klar til å strikke noe som går rundt og rundt, selv om enkelte vil hevde at frem og tilbake er like langt...
Nå har søndagssteminingen atter senket seg i heimen. Det høres kanskje behagelig ut, men søndagssteminig her betyr som regel rydding, vasking og hardt arbeid i samboerens regi. Trøsten er at det blir bra til slutt, og i kveldingen kommer jeg kanskje enda noen masker nærmere pingvinen. 
Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg skal lage boller i dag eller ikke, men løsningen på fastelavensmysteriet fikk jeg i alle fall foreviget før den siste forsvant mer eller mindre sporløst:I morgen starter en ny uke. Mitt mål er å komme meg til optiker, kanskje jeg da faktisk vil kunne lese det jeg skriver? Hva er ditt?
Ha en riktig fin søndag, med eller uten boller.

9 Kommentarer:

 • Stilig genser, rosa elefanter er jo alltid en slager, hehe! Og den pingvindrakten har jeg falt pladask for, så er litt muggen for at jeg ikke har noen å strikke den til!

  Ønsker den en fortsatt fin dag :)

  Etter Blogger chocolatehead, Klokken 4:29 p.m.  

 • Å, den pingvindressen er sååå søt, blir morsomt å se den ferdig. Kjempe søt genser også. Ha en fin (rydde)søndag :-)

  Etter Anonymous LeneH, Klokken 5:20 p.m.  

 • Den pingvindressen falt lillesnuppa mi for med en gang hun så den her i bloggen din, spørs om ikke det blir en sånn en på pinnene hos oss også i nærmeste fremtid.

  Etter Anonymous Hege, Klokken 5:31 p.m.  

 • Hellendussen såå søt genser og herlige knapper.Ikke rart minsten liker å herje både med genser og bøker..er jo såå gøy da..utforske ..utforske.
  Her har vi baka boller ja...snart skal krem vispes og så er det div fyll...jeg liker ikke krem..så jeg tar heller vaniljekrem inni...mums !
  Go kveld til deg :)

  Etter Blogger Sommertid, Klokken 5:59 p.m.  

 • Hi hi, det er litt sjarm med småtrollrydding, selv om jeg er glad de dagene er over her ;-) Jeg gleder meg til å se lille Cruz med pingvindrakten, den blir jo bare suuuupersøt!! Vi har hatt fastelavnsboller her i dag, men det var eldsten som sto for alt. Det smaker alltid så mye bedre det en ikke lager selv :-)

  Etter Anonymous Kicki, Klokken 6:41 p.m.  

 • Kjempesøt genser. Jeg kjenner at jeg trenger en dose LilleCruz snart! Det fins ingen begrensning for hvor mye gjærbakst man kan fortære på en helg, mener nå jeg. Søte knapper var det også =)

  Etter Blogger FrkSnupp, Klokken 8:02 p.m.  

 • Drit tøffe elefant knapper! Ser også ut som det går framover på pingvin dressen:)

  Etter Blogger gURo, Klokken 2:08 p.m.  

 • Fin genser og skjønn krabat! Hege

  Etter Blogger pepperkverna, Klokken 2:24 p.m.  

 • Så stor Lillecruz har blitt, og så fiiin genser hun har fått seg. Gleder meg til å se pingvinen ferdig.

  Etter Blogger Irene, Klokken 7:19 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden