Cruzidulls gale verden

tirsdag, juni 17, 2008

Dagens oppvask?

Jeg liker nettaviser, og har jeg tid tar jeg gjerne en runde gjennom hver dag (opptil flere ganger). I dag skilte denne overskriften seg ut. Den formelig lyste mot meg:
Det første jeg tenke var stakkars samboer. Jeg kan rett og slett ikke fordra å vaske opp. Det er en underdrivelse. En sterk underdivelse. Det er noe med ensformigheten og kontinuiteten. Vaske opp må du jo gjøre hele tiden, det er alltid det samme og søren ta, når du først har vasket opp må du pokker ta meg begynne på den igjen. Og igjen. Og igjen... Jeg lager gjerne mat, kan godt gå ut med søppel, handle, vaske eller rydde, men la meg nå for all del slippe å ta den oppvasken. Det er ikke til å legge skjul på at denne vegringen hos meg har ført til en del disputter i heimen, men som regel er vi enige om at den som lager middag slipper oppvasken. Ettersom jeg en gang i tiden var student og dermed kunne legge opp dagen slik at jeg var hjemme først kunne jeg være godt i gang med maten når mannen kom hjem og da slapp jeg jo som regel unna. Etter det fikk vi ny leilighet og oppvaskmaskin så da var problemet i grunnen ute av verden. Nå er vi igjen tilbake på manuell oppvask, men tror samboeren har gitt opp å diskutere. Det kan ha en sammenheng med at siste disputt (må være over to år siden faktisk) endte med at han brølte noe sånt som at "ok, da lager JEG middag i morgen, så tar DU oppvasken". Dagen etter var opptrinnet tydeligvis glemt (menn har jo kort hukommelse), for han kom hjem med kjøpepizza. Servert på papp, spist på serviett. Da jeg sopte sammen det hele og sa "nå tar jeg oppvasken" ble han temmelig lang i masken. For husfredens skyld er dette ikke et tema lenger i vår husholdning. Likevel kunne jeg ikke dy meg og sendte ham artikkellinken. Fikk følgende svar fra en resignert mann: "litt ekstremt virkemiddel, men okei, oppvasken må tas". Fra fredag er vi heldigvis igjen en husholdning med oppvaskmaskin!
Dette er som dere skjønner samboerens verk:
De siste dagene med datatrøbbel har ført til at jeg faktisk har plukket frem strikkepinnene igjen, og jeg er som dere ser, godt i gang med maisokkene i alongen som desverre har blitt sørgelig neglisjert og ligger som en knugende dårlig samvittighet over denne bloggeren. Artig mønster og godt å strikke litt sokker igjen. Om LilleCruz sover litt til i vuggen (og jeg klarer å løsrive meg fra den store weben...) får jeg kanskje strikket ferdig hælen i dag. Garnet er, som det så ofte er, vidundersokkegarn fra fantastiske Istanbul.
Må bare avslutte dette innlegget med et bilde jeg tok i går. Får i solnedgang! Såntno hakke vi i by'n! Snart er det tid for raggsokker, lammelår og fårikål.
Er det hunden eller sauen som er menneskets beste venn? Egentlig?

12 Kommentarer:

 • Jeg tipper at Cruzidull har bodd for lenge hjemme hos mora si før hun flyttet ut, og blitt dullet med og bortskjemt til de grader... da blir resultatet som det blir ;-) hehe

  Etter Anonymous Anonym, Klokken 12:59 p.m.  

 • Hm, nå ble jeg fryktelig nysgjerrig på hvem som har skrevet over? Høres ut som noen som kjenner meg ganske godt. Likevel: bortskjemt av mor, vel det blir jeg da fortsatt (hehe), men måtte uansett ta oppvasken da jeg bodde hjemme :(

  ...og da har jeg fått det bekreftet. Bak anonymknappen i innlegget over skjuler det seg en resignert oppvasker. Tenkte jeg det ikke. ;-)

  Etter Blogger Cruzidull, Klokken 1:27 p.m.  

 • Ja, si det...hvis vi ike tenker på gjeterhunden da, for da passer den jo på sauen:-D

  Ellers, o så nydelig garn til maisokkene! Og

  jeg er sååå
  enig

  angpående oppvask, og det faktum at man må gjøre den om igjen og om igjen....deprimerende, og jeg slipper ikke unna heller, for min kjære har enda mer vegring enn meg

  men han vasker klær da, så jeg skal ikke klage;-)

  Etter Anonymous sipusa, Klokken 1:46 p.m.  

 • Kjenner til det med oppvask ja, har vært uten maskin de siste 8 år av den enkle grunne:Det er ikkje plass i skapene!!!! Men siden me nå sansynligvis havner på Hotel, ja DA slipper me iallefall DET problemet! Må jo finne litt positivt i alt he he. Men du får kose deg og ha en herlig dag videre! Klem Vibbedille

  Etter Anonymous vibbedille, Klokken 2:17 p.m.  

 • Jeg hadde tidligere akkurat samme holdning som deg til oppvask, men nå, når byrdene av å være 50 % husmor faller på mine skuldre så tror jeg at jeg må tilstå at jeg *ser meg rundt for å se om mannen vil se at jeg sier dette* nesten begynner å like det. Det vil si, så lenge det skjer på mine premisser. Det vil si at alt skylles umiddelbart etter bruk og at oppvasken tas hver dag slik at det ikke hoper seg opp. Da blir det bortimot noe meditativt over det hele... Men klart, i en hverdag (som det jo er flest av, men som jeg ikke helt har for tiden) er det faktum at dette er så tidkrevende et stressmoment heller enn meditasjon. Jeg ser det. Og ja - jeg ser også at jeg fremstår som komplett gal ut fra det jeg har skrevet. Jja. Here goes.

  Etter Blogger inspiro, Klokken 4:34 p.m.  

 • Her er det kun jeg som tar oppvask.men jeg synes ikke det er så ille, men nå er jeg ikke helt god da.
  Ha en fin kreativ, solrik og flott sommer :-)

  Etter Blogger syglad, Klokken 6:21 p.m.  

 • Selv jeg som flytta hjemmefra første gang i en alder av 15 år kan ikke fordra oppvask, så jeg skjønner deg godt!

  Etter Anonymous Anonym, Klokken 8:31 p.m.  

 • hei! koselig blogg :) gratulerar med baby, og hus!! Bur du Sandnes = sandnesbu ;) Eg bur i Stavanger, enn så lenge.. Flytter nordover til meir landlige strøk i sommar. Kikk innom bloggen min om du vil! klem frå fru Dings

  Etter Blogger fru Dings, Klokken 11:01 p.m.  

 • Jeg får heldigvis eksem av vaskemidler, så det er mannen i huset som må ta oppvasken her:) Ganske ironisk egentlig, for jeg har ingenting i mot å vaske opp. Men jeg må innrømme at jeg er vokst opp med oppvaskmaskin, og trengte aldri å vaske opp som ung vivi, så det kan jo være en av grunnene.
  Klesvask og støvsuging derimot, det hater jeg!
  Kan man delegere alt husarbeid til mennene, tror du?
  Tror du K tror på at jeg får eksem av husarbeid?
  Ha en herlig helg!

  Etter Anonymous vivi, Klokken 10:05 p.m.  

 • ;)hehe, merkelig kjendt problem dette med oppvasken....fikk en gang et (godt)råd fra en mann jeg var avløser hos: sørg for gudsskyld for å kjøp oppvaskmaskin før du blir samboer/gifter dag(skulle vist spare en for mange iritasjoner og krangler)
  Gratulere med ny bolig ser riktig koselig ut:D

  Etter Blogger Rødhetta, Klokken 10:16 p.m.  

 • Hehe, jeg har det motsatt. Hater å lage mat, men tar gjerne oppvasken. Og han er motsatt, så akkurat der er vi vel en perfect match. Grattis med det flotte huset, du inviterer vel til innstrikking??

  Etter Blogger Irene, Klokken 10:58 p.m.  

 • Hahahahahaha jeg ler meg skakk av den fantastiske oversettelsesgreiene til google. Teksten ble jo fantastisk ugjenkjennelig og skrudd. Billig humor:-D Lykke til videre med innflytting! Hils så mye til niese-fadderbarn;-)

  Etter Anonymous Anonym, Klokken 1:46 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden