Cruzidulls gale verden

mandag, september 14, 2009

Et vanskelig valg?

Du skal ha hatt ganske store skylapper for ikke å få med deg at det er valgdag i dag. Pga edruelighetskravet skyndet mannen min og jeg oss til valglokalet før middag slik at vi kunne sprette vinen jeg vant på fredag til maten. Hadde tenkt å knekke den i helgen under min midlertidige gressenketilværelse, men fredagen gikk så fort og lørdagen hadde jeg nok med mitt eget hode så da ble den stående og friste. Sånn ellers kommer det fort litt støv på rødvinsflaskene jeg trekker hjem fra lotteriet, men dette unikumet ble ikke gammelt. For et fantastisk navn! God var den og.
Jeg skal ikke drive noen valgkampanje, for det regner jeg med at den gjengse leser begynner å bli ganske lei, men jeg kan nevne at jeg (i min edruelighet) fikk tilsnakk i valglokalet i dag. Mannen og LilleCruzen og jeg troppet inn i nærmeste gymsal og da mannen gikk inn i båsen gikk jeg hakk i hæl med barnevognen og vi fortsatte samtalen mens jeg stod ved gardinen og han plukket sin seddel. Så kommer funksjonæren da og sier jeg må flytte meg og at mannen må få stå i båsen i fred slik at jeg ikke kan påvirke ham! "tro meg" sa jeg, "jeg har prøvd å påvirke ham i flere år, men det nytter ikke!" Ja ja. Regler er regler og jeg trakk vel også gardinen godt igjen bak meg og klarte endelig å bestemme meg da jeg stod der. Sånn sett var jeg nok ute i siste liten, men ser bare på det som et utslag av at jeg er mindre lettpåvirkelig enn LilleCruzen som vill av begeistring mottok en grønn ballong av senterpartiet på lørdag...
Mindre valgkampanje har det nok vært i forbindelse med kirkevalget, men jeg håper å kunne bidra også der ettersom jeg mener at en statskirke skal være åpen for alle og at en vielse på kirketrappen ikke hører noen plass hjemme! Norsk lov sier at man ikke skal diskriminere på bakgrunn av verken kjønn, rase eller legning så jeg følte jeg kanskje bidro med litt da jeg stemte på de som er for den nye ekteskapsloven selv om jeg kanskje ikke er blant de som sliter mest på tersklene i Guds hus.
Over til det mer hjemmelige så har jeg strikket en ny flaggermus og får jeg bare tatt meg nok sammen til monteringen reiser den sammen med tidligere viste babysokker til Oslo som en (svært) forsinket fødselsdagspresang. Det spretter ut så mange babyer rundt omkring og jeg har så mange planlagte prosjekter at strikkelysten betimelig nok har forsvunnet. Totalt.
Strikkelysten forsvant ja, men kjøpetrangen er absolutt intakt. Man skal tross alt nyte godene av gressenkeliv og lørdagen ble det jentedag i Stavanger hvor det vanket godbiter både på LilleCruzen og meg selv. Måtte selvfølgelig innom Bånsull og der, der lyste det i mot meg, og jeg kunne rett og slett ikke la være. Gult var yndlingsfargen min da jeg var barn. Jeg vokste nok litt i fra det, og ikke er det en særlig kledelig farge for meg heller, men det var et glimt i hyllen som brakte en bit av barndommen tilbake og jeg kunne slettes ikke la det være. Så er jo mitt store spørsmål, hva strikker man vel av noe så ...eh... guuult?
Jeg spytter ikke i glasset i dag og håper at hodepinen vil være svært lokal i morgen. God valgvake til alle som måtte lure seg innom. Ikke fritt for at jeg er spent på resultatet!

6 Kommentarer:

 • Garnet kan bli den flotteste lille jakken til den søteste jenta i barnehagen. Eller kanskje en tunika til nevnte lille jente? Ha en suuper uke, klem

  Etter Blogger Anita K, Klokken 11:40 p.m.  

 • Jeg så bildet av flasken og måtte ile til, en spesiell vin jeg ikke har funnet enda ? hehe, Selfølgelig valget ;) Navnet på vinen var nå svært så passende.

  Historien din, jepp kjenner meg sååå igjen. Min bedre halvdel stemmer noe jeg så abselutt ikke kunne tenkt meg :) Men noe skifte ble det nå ikke og om så det hadde blitt tviler jeg på om det hadde blitt revolusjon.

  Gult garn - kyllinger :)
  ha en fortreffelig dag med eller uten haupine

  Etter Blogger Torills blogg, Klokken 9:22 a.m.  

 • Nå fikk jeg erindring til det gule oljehyret (regntøyet) jeg hadde som barn :) Ikke så lurt å strikke regntøy kanskje, men alt kler jo den smukke. Sikker på at lillecruz trenger en kjole til påske.
  Stilig vin forresten, den må jeg prøve. Så kan man tenke på deg for hvert glass man tar, hehe.
  Ha en strålende uke!

  Klem Vivi

  Etter Anonymous Anonym, Klokken 3:42 p.m.  

 • Wow for et garn. Det var utrolig deilig gul. Kunne egentlig tenkt meg ett eller annet i gult selv, tror det kan være lurt å ikle seg det nå når mørket kommer mer og mer. Kle seg i en glad farge må da gjøre dagen gladere??
  Ellers tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min og at du vil være med på min uhøgtidlige julegavekalenderlotteri:) Kanskje blir det deg som stikker av med seieren:)

  Etter Blogger Brit, Klokken 3:30 p.m.  

 • Gult er kult, og jeg tenker du tryller fram noe lekkert. Heldig du som har fått "egen" vin!! Hmmm

  Snart er det helg igjen:-)

  Etter Blogger Fru Fryd, Klokken 10:07 p.m.  

 • Om det gule garnet ikke blir til noe hos deg så garanterer jeg at det vil få et veldig godt hjem hos meg :D

  Jeg er også supermamma; guttungen er under den oppfattelse at jeg kan fikse det meste.

  Etter Anonymous Erica, Klokken 10:46 a.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden