Cruzidulls gale verden

onsdag, august 27, 2008

Se min kjole!

Jeg lovet i sist innlegg å vise frem  noe jeg har laget selv. Fo ja, her står til liv og ja, Cruzidull strikker fortsatt!
Det var absolutt ikke meningen at det skulle gå ukesvis før ny oppdatering kom, men min stakkars pc er for tiden på rekovalesensopphold i Oslo. Dessverre er dens fremtid usikker. Mens jeg venter på tilbakemelding på om pluggen må dras ut for godt har jeg fått låne samboerens PowerBook. Mac´en og jeg har hatt det som kan kalles en vanskelig start, men etter litt om og men begynner vi nå å bli litt mer vennskapelige. Rent bortsett fra at han fortsatt nekter meg innsyn i nettbanken lar han meg i alle fall få redigere bilder til bloggen. Hurra. Og hvem vil vel egentlig se de røde tallene uansett...
Tilbake til teamet for dette blogginnlegget, midt oppi sykdomsforløp og nye bekjentskaper har altså Cruzidullen fått strikket litt i løpet av sommeren. Når Cruzinen nå skulle døpes i august måtte hun selvfølgelig få en strikkekjole av tante Cruzidull, ikke sant? Inspirert av den nydelige uglejakken LilleCruz fikk av Tutten har jeg strikket kjolen i samme mønster av Else Schjellerup. Var jo helt umulig å fange fargene i bildet, men garn, perler og bånd er faktisk i samme nyanse.
I samme fargenyanse er også smykket som samboeren og LilleCruz var med på. Selv må jeg faktisk si meg godt fornøyd med det ferdige resultatet, selv om jeg hatet hele ideen da ugleøynene skulle sys fast! 18 ugler, hver med TO øyne som måtte sys fast og festes hver for seg slik at ikke ivrig pillende små fingre skulle kunne rive løs og spise... Heldigvis er slikt fort glemt og kjole nr to er alt på pinnene. Har stoppet halvveis i skjørtet da, for tenker meg at 9 r 2 vr må være passende hjernedødt til neste helg når nær 100 gale damer skal samles utelukkende for å strikke og skravle. (Likevel, når jeg tenker etter, så spørs det om jeg ikke heller bare burde finne meg noe som kun er i rettstrikk...). Om LilleCruz får perler på sin kjole? Vel, det gjenstår å se hvor kort hukommelse moren har...
Uansett har jeg et håp om at kjolen falt i smak. At den allerede var i bruk dagen etter dåpen kan vel tyde på det? Jeg har forøvrig også et håp om at min pc snart blir frisk, eller at jeg vinner i lotto slik at jeg kan kjøpe en ny, en mac!
LilleCruz ønsker å hilse til alle som er innom. Hun har blitt en skikkelig smultbolle i løpet av sommeren, og danket ut sin 2 1/2 måneder eldre cruzine på vekta. Slå den du!

søndag, august 10, 2008

Fantastisk interiør del II(?)

Jeg har vært og snoket i bloggen til Emmeline, en ekte green gate-tilhengerene (ref. tidligere innlegg,) og svoren interiørblogger. Jeg har lest om hvordan hennes formidling på nett ble belønnet med invitasjon til IKEAs kataloglanseringsfest i tigerstaden. (Jeg har også lest og ledd av alt det pussige hun opplever og reflekterer over, men akkurat nå er det interiørformidling jeg er opptatt av.) Og jeg har blitt inspirtert til å interiørblogge mer, til tross for at forige interiørinnlegg ikke var noen stor sucsess...
Selv kommer jeg fra en familie av ivrige samlere, så minimalisme og hvitt interiør ligger ikke for meg. Dessuten syns jeg samboeren skal kunne beholde et snev av testosteron i kroppen selv når han er hjemme, så babyrosa sofa med storblomstret mønster blir ikke innkjøpt til vår stue. Vi (les: jeg) samler på korulen og blir glad av friske farger. Jeg vil at et hus skal føles som et hjem og det skal være rom for dem som bor der, både liten og stor. Derimot vil det ikke være rom for disse karene her:
Jeg må likevel innrømme at jeg lo godt da jeg så dem på kjøkkenbordet hos mor. De får de meg til å tenke på den nå akk så lite politisk korrekte hottentottvisen til Egner, og ikke minst så fikk de meg til å tenke på en samtale med naboen.
Vi (denne gang: min minimalistiske samboer, LilleCruz, katten og jeg) har jo flyttet til nytt nabolag, og på vei til postkassen ble jeg en dag i sommer stående å prate med en ev naboene over hekken. Jeg hadde knapt hilst på henne før, så vi pratet litt om løst og fast og ikke minst om mitt gode forhold til posten Norge, før hun plutselig utbryter at "de" hadde vært engstelige da huset vårt skulle selges. De hadde nemlig vært sikre på at det da ville flytte inn en stor innvandrerfamilie, "med massevis av unger som løp rundt, og som lagde illeluktende mat med masse krydder og karri og sånn." Jeg må si at jeg ble litt satt ut av bemerkningene hennes, men fikk da sumlet meg til å si at: "vi er nå glade i krydret mat, min samboer og jeg, men vi bruker ikke så mye karri"...
Ikke så mye karri, disse er til salt og pepper:
Nei, jeg blir neppe invitert til IKEAkataloglanseringen 2010 heller, men jeg kan jo gå inn på nett og bestille meg en katalog...

I neste blogginnlegg skal jeg legge interiøret på hylla og vise frem noe jeg har laget. Lover! God ukesslutt!

lørdag, august 09, 2008

Cruzidull goes interiørblogging?

I følge værmeldingen er visst sommeren over. For oss passende nok temmelig sammenfallende med ferieslutt. Min ferie passerte i grunnen temmelig ubemerket i juni, mens samboerens sommerfri derimot ble feiret med barsk og bram. Vi lot flyttelass være flyttelass og reiste på hyttetur i to uker, tok i mot et kjappt besøk fra tigerstaden, svippet en tur innom Viking stadion for å heie frem Lyn og avsluttet med en snartur i Oslo. Alt i alt en herlig ferie.
LilleCruz har nytt sin første sommer og benyttet anledningen til å legge seg godt ut i både bredde og lengde. Forøvrig vil hun takke Sandnes brannvesen for lån av redningsvest, for det er klart at små gull må tidlig krøkes som god båtfører skal bli.
Store piker kan også godt ha barnevakt i noen timer mens mor er på fotballkamp. Det er tross alt ikke hver dag Bastionen tar turen over fjellet. Av 14 439 tilskere til kampen kan jeg tenke meg det var sånn ca 14 400 som heiet på Viking, 38 svorne tilhenger av Lyn (heia Lyn!) og så samboeren da, som måtte sitte med bortesuporterene og diskret heie på hjemmelaget som dessvere vant 2-0 i en elendig spilt kamp. Bildet ble tatt i pausen mens stillingen framdeles bare var 1-0 og Lyn fortsatt hadde sjangser. Og ja, samboeren er han som virkelig ser ut til å kose seg ved min side...
Jeg har strikket litt i sommer. Har bla. begynt på ca 4 par sokker og utrolig nok fått ferdig noe jeg faktisk ble litt stolt av, men fremvisningen lar vente på seg. Min stakkars pc er på rekovalesens med usikkert utfall i Oslo, og jeg låner tilfeldige datamaskiner og samboerens kranglevorne mac for å holde litt liv i bloggen min. På andres maskiner er det gjerne lettere å surfe enn å blogge selv. Har hatt noen runder innom ymse interiørblogger og sett at dette merket Greengate tydeligvis er i vinden. Min befatning med manges foretrukne merkevare er imidlertid bare et stort, uhemmet UPS!
Nei, Cruzidullen får holde seg til strikkepinnene, ønske pcen god bedring og forhåpentlig vis komme sterkere tilbake på egen maskin om ikke så alt for lenge. Og til dere som fremdeles har ferie, eller har fri som meg: Fortsatt God Sommer!