Cruzidulls gale verden

mandag, januar 08, 2007

Varme AS?

Jeg er en frysepinn, og det er bare å innse at den gamle koksovnen i leiligheten ikke avgir særlig mye varme. Vi fyrer og fyrer, men resultat merker vi kun etter noen timer og om dørene står på vidt gap, og om jeg atpå til sitter foren ovnen. Av frykt for å fornærme naboen kan jeg ikke akkurat skrive at vi fyrer for kråkene, men at vi kanskje varmer mer i deres leilighet enn i vår egen er nok ikke å se bort i fra...
Vi har bestemt oss for å bytte ut den fine, gamle kaminen, som er original fra boligen ble bygget i 1950, til en mer moderne sak. Den er kanskje ikke like dekorativ, men avgir adskillig mer varme. Det er forventet at et par kubber vil være nok til å varme HELE leiligheten! (Vi skal få åpnet opp med ventiler inn mor kjøkkenet også)
Dette er en scan peisinnsats, og vi valgte denne etter en tur på Stavanger Varmesenter i romjulen. Vi fikk veldig god service der, men siden vi tross alt bor i et annet fylke er det Varme AS i Bergen som vi må henvende oss til. Videre så trenger vi hjelp til monteringen. Ikke fordi vi ikke har kyndige mennesker i ryggen, men av forsikrings og forskriftsmessige hensyn. Siden de var så inmari sympatiske hos Stavanger Varmesenter ventet vi oss i gunnen noe av samme behandlingen da vi entret Varme AS tidligere denne uken. To unge mennesker i, ja hva kan det kalles, peisbutikken? Vi ventet og ventet og ventet. Ingen så ut til å betjene oss. Vi tok oss en runde. Kikket litt mer på den peisen vi hadde valgt og bladde i noen brosjyrer. Ingen ville betjene oss. Samboeren begynte å gå lei, ville heller hjem og spise, men jeg purret på at vi måtte vente litt til siden vi først hadde tatt turen og endelig får jeg faktisk huket tak i en fyr. En temmelig nedlatende fyr, faktisk. Tja, kanskje de kan komme om to uker for å se om det er mulig å monter hos oss. KANSKJE. Og når jeg forsøkte be om et omtrentlig prisoverslag fikk jeg bare beskjed om at selve peisinnsatsen var omtrent nåla i høystakken. Prisen på den trengte jeg ikke å bry meg om. Montering kunne bli over 40 000,- kr, bare så jeg var klar over det! Og så fikk jeg et utfordrende blikk. Et blikk som bare ventet på at jeg skulle trekke meg tilbake og si "oi oi, 40 000,- nei, da tror jeg ikke peis er noe for oss!"
Nå rygget jeg ikke nevneverdig, tror til og med jeg avsto fra å blunke da han nevnte prisen, og insisterte nok en gang på å forklare mer inngående hvordan det var der vi ønkset peisen. Tja, vi får sende ut enpå befaring da kanskje, om dere mener det. Vel, ja, selvfølgelig mener vi det. (Tro meg, peisbutikker er ikke det mest spennende vi kan vandre rundt i). Samboeren skriver kontaktopplysninger på skjema og jeg spør når vi kan forvente å høre fra dem, og om de har anledning til å komme en av de påfølgende dagene siden jeg vet at jeg har anledning til å være hjemme på dagtid da. "Åh nei. Det gikk slettes ikke. De skulle ringe". På mitt spørsmål om når vi kunne forvente å høre fra dem ang. befaring fikk vi til svar. "tja, to uker - KANSKJE"

Vel. Monteringskostnader på 40 000,- er nok litt i meste laget, men siden vi kan demontere selv, og siden det allerede er en god nisje der vi ønsker at peisen skal stå så forventer ikke vi at det skal beløpe seg så høyt. Etter å ha kjørt samboeren til Flesland i dag tok jeg turen innom på nytt. Denne gang bevæpnet med fargebilder av kaminen, nisjen, baksiden, innvendig etc, fargebilder som også var påført tydelige mål, vel og merke. I dag kom det faktisk en ung mann og spurte, litt nedlatende vel og merke, om jeg trengte hjelp. Jeg sier vi har vært der og sett på en peis, viser ham bildene og spør på nytt om det er mulig å få noen vurdering. Nei. Nei. Nei. Her skal vi ikke hjelpe kunden, nei. Det er (som selger faktisk også bemerket) høysesong i bransjen. Og av en eller annen grunn ser det ut til at Varme As foretrekker å prioritere de som skal ha en peis på HYTTEN (mrk. vi er i Bergen nå, og dette overhørte jeg i butikken) fremfor to unge mennsker som sårt kunne trenge en varmekilde i leiligheten. Jeg forklarte at vi nå vurderte å kjøpe peisen hos Stavanger Varmesenter og så heller få konkurrenten (rett nedenfor) til å montere den for oss, for nå var det andre gang vi kom inn i butikken og andre gang med temmelig slett behandling fra deres side. Da kom det i allefall LITT liv i bleikfisen som såkalt betjente meg. Han tok bildene og sa at han skulle få noen til å ringe meg i morgen...eller kanskje i overimorgen, eller...

Nå avventer jeg. Luer på om de kommer til å ringe. Tenker i mitt stile sinn at bedriften burde bytte navn fra Varme AS til Kulde tm. De reklamerer jo til og med på sine sider om at det omsatte for kr 43 millioner i fjor, så de trenger kanskje ikke vårt kjøp. Jaja. I mellomtiden koser jeg meg med tanken på den supertrivelige helgen samboeren og jeg nettopp har hatt. Her sakset fra filmkos på fredagen. Min stol er selvfølgelig den med strikketøyet på, og som (selv om det ikke synes) er trukket helt inntill kaminen. Fyr i peisen, Kristoffer Joner på skjermen (eh. Vi så "den som frykter ulven") og god vin i glasset. Kombinert med godt selskap og katt i fanget kan det ikke bli bedre!

2 Kommentarer:

  • Synd den gamle ovnen ikke varmer, det er ikke noe særlig å fryse!! Den nye dere har sett dere ut var jo bare lekker og moderne!! Håper alt går i orden, lykke til:-)

    Etter Anonymous Lena, Klokken 10:50 p.m.  

  • trur ikkje eg hadde handla i den sjappa,nei! Må då vere måte på dårlig service.

    Synd at gamle kaminer ikkje varmer,for dei er som regel veldig flotte..

    Iallefall...lykke til med ny peis...forhåpentligvis ;-))

    Etter Anonymous bodil, Klokken 9:56 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden