Cruzidulls gale verden

tirsdag, november 28, 2006

Den store JULEØLTESTEN!

Det nærmer seg jul, og årets juleøl har vært mye omtalt i media allerede. Ingenting er likevel bedre enn å gjøre seg opp en egen mening. Dermed var det duket for årets test av polets juleøl!
Når åtte personer kjøper noen øl hver (av forskjellige merker) er det mye som skal organiseres for at alle skal få lik mengde av alle typer, rett type i riktig glass og helst blindt for å få en så nøytral evaluering som mulig. Dette er seriøse saker, nemlig.
Litt fundering før testen kommer i gang:
Første runde er servert. Hver stripe er merket med en bokstav, og vi skal drikke fra den ene enden av bordet til den andre fra bokstaven. Alle glassene er numerert under. Dette er som sagt FØRSTE runde: Som seriøse tester krever har vi alle skjemaer som skal fylles ut. Se testpanelet i konsentrert arbeid:Det minker på mengden, men dette er fortsatt fra første runde. Tar lang tid å være grundig i vurderingen. Det er lett å gå surr og til tider vanskelig å finne beskrivende ord. En lett aroma av sau, sterk ettersmak av lakk eller hint av lakris var noen av karakteristikkene.
Radioen sender klassisk musikk bare for å få oss i rette stemning.Mellom første og andre runde renser vi strupen med velsignet nøytrale og milde Heineken.

Vertinnen som finner en øl hun kunne tenke seg å smake igjen?(nesten) Hele testpanelet:
Etter første runde glemte (heldigvis) undertegnede av kamera, og resten av kvelden forblir i mitt tåkete memoar.
Kan likevel hente frem minnet om at Den Nøgne Ø fikk de tre øverste plasseringene hos dette testpanelet (en av dem var sinnsykt god, men kommer ikke på hvilken av de tre i farten) og at Nissemannens trøst ikke gjorde det særlig godt. Deprimerende navn i grunnen, men siden testen var blind hadde selvfølgelig ikke navnet noe å si for plasseringen.

Hele kvelden kunne endt i fred og fordragelighet hadde det ikke vært for at jeg skulle innom jobben til den såkalt bedre halvdel slik at vi kunne ta følge hjem. Der var jo festen i full gang og noen glass champagne kunne jo ikke gjøre skade? Eller hvitvin? Store mengder hvitvin?
Enden på visa er at "noen" ble veldig full. "Noen" kom seg faktisk hjem på et vis, slept etter "bedre" og kanskje litt mindre fulle halvdel? Og at "noen" var VELDIG dårlig på lørdagen.
Først i dag jeg har greid SE på bildene uten at hele magen vrenger seg.

Den som sa at øl og vin blir fin LØY!

Jeg skal aldri drikke alkohol igjen... ikke før til torsdagen i alle fall...

2 Kommentarer:

  • Det der så jo kjempemorsomt ut!

    Det med å aldri drikke alkohol igjen, synes jeg at jeg har lest en plass før....

    ;)

    Etter Anonymous turvid, Klokken 3:11 p.m.  

  • Artig. Jeg synes du var flink som husket fotoapparatet såpass lenge, jeg!

    Etter Anonymous Lise, Klokken 12:52 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden