Cruzidulls gale verden

torsdag, oktober 26, 2006

Det gjelder å tenke stort...

For to dager siden kom mitt nye "lille" akvarie i hus.
Det rommer 720 liter, måler 2m * 0,60 *0,60 og veier noen hundre kg for å si det mildt.
To stakkars, intetanende gjester som kom for å se den nye leiligheten ble sporenstraks satt i arbeid. Et under at vi i det hele tatt fikk det inn døren her vi bor.

Pumpen er et monster fra Eheim kaldt 2260 med en 18 liters bøtte. Det er ganske mange liter vann den pumper i timen, for å si det mildt! Ikke er den særlig diskre heller, og når du kommer inn i gangen høres det ut som om noen betjener verdens største elektiske tannbørste i leiligheten. Meg plager den imidlertid ikke :D

Her er bilde av virunderet like etter vannfylling. Ingen fisk og stort "hull i grusen" der vannslangen var rettet:

I går fikk jeg et scalarepar av Dyveke, hun ville gi dem bort siden de ikke aksepterte at deres egne unger ble satt tilbake i karet etter å ha blitt oppfostret av Dyveke og mannen. De ser ut til å trives i 720 liter sammen med to gibbier, en liten ancistrus og fem sajicayngel. Imidlertid ser karet fortsatt tomt ut og jeg vurdere med tid og stunder å skaffe en stim rødmunnstetra. Problemet med et så stort kar er at det ikke holder med en stim på en 10-20 fisk, det må være minst 150-200! Det får vente.

To be continued...

1 Kommentarer:

  • Gratulere med akvariet! er kjempe misunnelig!! hadde et på 900l, men det begynte å lekke så da var det om å gjør å få de t ut av hus så fort som mulig før alt vannet lå på gulvet...fikk lyst på nytt når jeg såg ditt! Håper du legger ut flere bilder etter =)

    Etter Anonymous SuperSynnøve, Klokken 9:40 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]<< Startsiden