Cruzidulls gale verden

torsdag, mai 31, 2007

Glassmykkekurs hos Stillow!

30. mai avholdt Stillow et kurs i laging av glassmykker. Annevenn, Dolci, HK, Synne, Irene, Tone, Tutten, og jeg selv benyttet anledningen til å melde oss på straks det ble annonsert. Bordet var gjort klart da vi kom. Utstyret er ukjent og spennende:
Stemmningen er god allerede fra starten
Vi fikk en god innføring i bruken av de ulike verktøy, og måten de ulike smykkene ble laget på:
Annevenn går grundig til verks med designen, mens Stillow antagelig er bekymret for alle de underlige, og sikkert for henne åpenbare, spørsmål vi kursdeltakerene pepprer mot henne.Dolci, Irene og Tone lurer åpenbart på hvordan de skal kunne lage noe tilsvarende som modellen:Under kursleders kyndige veiledning kommer den spede begynnelse. Vi er overveldet av utvalget og usikre på resultatet. Dessuten skal vi lage TRE smykker, men hvor skal vi begynne? Og er det vanskelig å kutte klass? Farlig?
Ikke lenge etter er vi alle i full gang og dette er morro! Oi. Der kom visst jeg med på bilde og:
HK sliter med å velge glass, men hvem hadde ikke det problemet?Etterpå ble det til og med tid for litt strikking, selv for kurslederen, og selv om en av kursdeltakerene hadde større problemer med å velge enn andre. Eller hva Synne?
Ok, bildet over var kun for å posere, men Synne falt jammen for fristelsen å lage et smykke til:
Tutten strikker og, lommetøfler i herlig grønnfarge:...og spekulerer på hvordan hun skal kunne smugle ut litt garn.
Smykkene skal brennes, slik at de smelter sammen, men det er jo gøy å ha bildet fra før brenningen, slik at man kan sammenligne, og forhåpentlig vis lære litt?
Dolcis kreasjon:HKs kreasjon:Mine smykker før brenning:
Og til slutt Tuttens tre, med to closeups: BLir spennende å se resultatet.

I kveld skal jeg gjøre minst mulig!
(rekker jeg å vaske og rydde leiligheten på snaue to timer i morgen???)
(ps: jeg mangler visst noen bloggadresser, tips mottas med takk!)

onsdag, mai 30, 2007

Fare for lang oppdatering...

Det har vært pinse og et par fridager medfører selvfølgelig masse tid til mitt nye kamera. (Digger digger digger mitt nye kamera!) Samboeren, katten og jeg tok bilen over fjellet til Valdres, for å tilbringe pinsen med mine foreldre. Typisk hyttesyn:En ting man må gjøre når man er på tur til Øystre Slidre er å gå opp på Rundemellen:
På vei opp er det lett for små gutter å la seg friste. Det er ikke pent å kaste snøball på fotografen! En annen ting jeg fikk bekreftet på vei opp er at jeg ikke skal prøve forfølge en karriere som fotograf. Ikke innen selvfotografering, i alle fall...På toppen av Rundemellen var det godt med niste og litt varmt i koppen. Sjekk varden. Den ser man allerede fra Juviki!Må nesten dokumentere at jeg også har vært på toppen...
...og at det er bratt ned... Jeg likte godt dette gamle, salryggede fjøset/skjulet som så vidt holder seg oppe i nærheten av Turrsjøen:
På vei hjem 2. pinsedag rastet vi på Gudvangen, og samboeren delte nisten sin med en ny venn:
Mor Norge:Vel hjemme er det bare å konstatere at bilen var full... Kan ikke skjønne det? Legg forøvrig merke til blomsten som har vært på fjelltur, og at min nye symaskin kan skimtes som den grå firkantede massen i baggasjerommet! (måtte det bli 2. helg i juni veldig fort - det er den eneste fritiden jeg kan se jeg har på evigheter...)
Må for syns skyld opprettholde håndarbeidsprofilen i en håndarbeidsblogg, og vise at maisokkene er i full gang. Har endret en god del på mønsteret og strikker på pinne 2, hvilket er ubeskrivelig tynne pinner!Det er forøvrig ikke så værst å være tilbake i Bergen når solen skinner og gradstokken viser 24 grader! Jeg liker bildet unbder svært godt fordi tittelen på boken bare overhodet ikke står i stil med billedmotivet:
Til sist et bilde av selveste kattflussa.
Oi oi! Er klokken så mye alt? Jeg som lovet å rydde leiligheten! Som det heter: man trenger ikke god tid, men en frist. Jeg skal på kurst hos Stillow kl 19 i dag, og helgegjestene kommer ikke før til fredag. Blir nok sent i seng på torsdagen...

torsdag, mai 24, 2007

Et lite prosjekt

Jeg fikk plutselig en idé til et lite prosjekt, og som alle vet må en idé settes ut i livet!
En ting som er sikkert her i huset er at om jeg holder på med noe, er katten aldri langt unna
Noen gangser kanskje til og med litt for nær
Det er uansett hyggelig med selskap, og pus ser ut til å ha godkjent første runde av prosjektet mitt.
Vet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid likt å jobbe på gulvet. Tegner jeg er det helst på gulvet. Pakker jeg presanger gjør jeg det på gulvet, klipper eller syr jeg gjør jeg også det aller helst på gulvet. Hvorfor vet jeg ikke, men sånn er det nå en gang.
Prosjektet mitt innebar imidlertid å ta frem symaskinen, den dumme, ekle møkka, drittmaskinen som kapper tråden for et godt ord og som ikke syr godt igjennom og som i det hele tatt nekter å samarbeide med meg... Antagelig er det bare noe som må stilles på trådspenningene, men jeg makter altså ikke å finne ut av dette. Og ja, jeg har skiftet nål. Det hjalp ikke det spor... Med uendelige mengder tålmodighet (og bare to harde slag i maskinen) ble det i alle fall et resultat, et noe:For å avsløre hva det er må det andre kamera tas i bruk. Tada:En myk stoffpose til å ha rundt kamera, til de gangene det ikke vil være praktisk med det store etuiet. Dette er likevel bare en prototype. Når jeg får skaffet stoff, og en symaskin som faktisk fungerer, så skal jeg lage en til, med fôr, pyntebånd, lokk (?) og hvis jeg riktig vil overgå meg selv blir det kanskje til og med en lomme!
(Mulig det fryser til "der nede" før den tid...)

Jeg må bare vise frem noen flere bilder av min yndlingsbølle.Papp er gøy!
Og se den deilige magen!

Små observasjoner

Her forleden, mens kamerabatteriet sto til lading og jeg trengte noe å gjøre for å få tiden til å gå, trente jeg på meg en eller annen dum, unødvendig smerte i ryggen, som medførte at jeg lot sykkelen stå på jobben i går. Jeg har heldigvis ikke lange veien å gå til arbeidet, og i ca fem minutter ble det til og med oppholdsvær, mens jeg var ute og gikk.
Selvfølgelig kom da kamera raskt opp av bagen, og her er noe av det jeg så:
1. En gymlærer!
Jeg møtte klassen hennes på turstien en liten stund tidligere. Først kom en gjeng sprekt joggende. Her var det både gutter og jenter, men kanskje mest gutter. Så kom en litt mindre gruppe, også joggende, men som pratet og hadde det hyggelig mens de var ute og jogget. Så kom det noen jenter som småsprang/gikk fort, men som mer så ut til å være opptatt av at treningstøyet hadde store kjente merker og gjerne med gullskrift. Så kom noen gutter raskt gående. Like bak kom to jenter gående og pratende, med tykke briller og så mer ut til å være opptatt av bøker enn trening. Et godt stykke bak disse to jentene kom det en fire - fem personer, én og én vandrende, rødsprengte i ansiktet, med alt for trange klær og veldig tunge kropper.
Jeg tok åpenbart ikke bilder av elevene, fordi jeg vet at jeg ikke ville likt selv å bli fotografert i en slik situasjon, men jeg så på dem og ble minnet om alle de gymtimene jeg selv har hatt. Jeg tenkte litt på det at ikke gymlærere gjør noe for at gym skal være GØY for alle. Det er faktisk mulig, men så kom jeg på stakars gymlæreren jeg selv hadde på slutten av videregående som faktisk hadde blitt gymlærer nettopp av den idealistiske årsaken at han ville vise elevene at gym kunne være gøy, men som endte opp med en dramaklasse (stakkar), som notorisk boikotter alle fag som ikke er relatert til drama, scenografi, akrobatikk osv...
Jeg tok imidlertid bilde av gymlæreren der hun står og venter på at elevene skal fullføre. Hun ser ganske kald ut, gjør hun ikke. Like før og like etter bildet ble tatt så striregnet det. Likevel har jeg veldig lite sympati med henne der hun står...
Ellers har jeg fotografert det åpenbare, som en og kan bekrefte ved selvsyn hvor enn man går i denne byen, at Bergen er en SKITTEN by:Trist at en så vakker by skal bli ødelagt av så mye søppel:
Er bergensere generelt skitne? Har de ikke oppdragelse? Finnes ikke Rusken her? Blir ikke søppel- eller boss- (som det heter her) plukking prioritert i denne byen.
Her kommer det mere bygg og mere regn. Tenkte på mormor da jeg gikk forbi, fordi hun liker så godt heisekraner. Jeg er nok også litt fasinert av disse enorme kranene, men da helst på avstand. Er alltid overbevist at den skal velte, og da selvfølgelig akkurat over der jeg står. Oppi der? Nei aldri.
Apropos reng så sa de på værmeldingen i dag: " I dag blir det regn i Bergen og på ettermiddagen blir det regnbyger." Lovende...
Til slutt en søvndrukken katt som synes å mene at jeg kunne blitt litt lenger på jobb, og at det snart får være nok med denne fotograferingen...
Men nå skriker samboeren på middag og jeg har en plan!
(som ikke innebærer å lage middag, forresten)

onsdag, mai 23, 2007

Back to earth...

Siden denne bloggen tross alt gir seg ut for å være en håndarbeidsblogg må jeg nesten dokumentere at jeg snart (eh...) er ferdig med maisokkene:
Og at jeg holder på med et par ankelsoker. Fortsatt i det kjempedeilige garnet jeg kjøpte i Istanbul. Jammen godt jeg kjøpte en god del garn, for nå (etter gårsdagens utskeielse) har jeg akutt (og nødvendig) kjøpestopp!