Cruzidulls gale verden

tirsdag, mars 27, 2007

Tro det eller ei...

...mine spisse metallstrikkepinner blir ansett som mindre farlige enn en leppepomade. En liten fordel er i det minste at jeg fikk strikket litt på flyet. Snek meg til å strikke et av mønstrene til pulsvarmeralongen som jeg ikke er med i. Liker ikke å strikke frem og tilbake, så tilpasset mønsteret til å strikke rundt på strømpepinner.
Jeg syns selv de ble ganske pene.
Men de var altså ment som en presang til en som ikke får beveget seg så mye, og som kanksje trenger litt hjelp til å holde varmen når han sitter ved dataen?
Mottaker så i det minste fornøyd ut.

Og så hadde jeg ikke tenkt det, men må vise et lite glimt av Istanbuls hobbymuligheter. Om du liker å sy, og kanskje tenker at en glidelås hadde vært kjekt å ha, vel ta en titt på dette rommet.
Bare se så øyet blir stort og vått:
De koster ikke mye pr. stykk kan jeg love!

to bee contnued...

Er det liv er det håp!

...her har det vært skrekkelig stille.
Jeg har vært en uke i fantastiske Istanbul. Etter at jeg kom hjem har det vært så mye å stå i med at jeg ikke har fått blogget.
Istanbul er en by hvor det finnes utrolige mengder av alt, men da kanskje særlig mennesker. Nærmere 23 millioner stod det nylig å lese i Tyrkiske aviser. Da er IKKE illegale innvandrere og lykkejegere regnet med. "Hvor mange bor det i Norge da?" spør de der nede. "Vel, vi nærmer oss fem millioner" svarer jeg. "Fem millioner?" spør de, ""mener du bare i Oslo, da?"...
Det setter det hele i perspektiv.
Mulig jeg senere vil blogge mere fra denne turen. Kanskje i forbindelse med at jeg vil vise frem noen av kuppene mine. Mulig jeg til og med legger noe ut for salg?

Må vise frem denne lekre buketten som ventet på oss da vi kom hjem. Heldig vis hadde naboen forbarmet seg over den og gitt den vann, etter som den kom en dag eller to før oss. Det er Corpsus Juris som har sendt med hilsen både til samboeren og meg, og jeg er rørt og takknemlig. Om noen skulle lese her før jeg får sendt takkekort, så Tusen tak!
Bare en liten presisering. Samboeren var ikke med meg til Istanbul. Etter som han stadig trenger litt tilsyn fikk han en uke hos sine foreldre. Kunne ikke reist fra ham om han skulle være her alene.

onsdag, mars 14, 2007

En kvinne trenger fire dyr...

Ja, det heter så:
En kvinne trenger fire dyr:
-en mink i skapet
-en jaguar i garasjen
-en tiger i sengen
og en sau til å betale alt sammen!

Vel. Jeg har valgt å ha min jaguar i akvariet og har også betalt den selv. (lønn - oh lykke)
Skulle egentlig se etter en gjeng Sturisoma aureum som kunne ryddet litt alger i storkaret, men det hadde de ikke i den butikken jeg var. Det var jo leit, men butikken jeg var i var ikke tilfeldig valgt. Hadde blitt tipset om at jaguarer var observert der, og en sånn har jeg vært på utkikk etter lenge!
Skulle jo egentlig bare kikke litt, men da jeg så gjengen, en svart frynsete klump av 4-6 fisk i hjørnet og én jævel i spreke farger som vel var den som forårsaket frynsene på de øvrige, vel, da tok jeg ikke sjangsen på at han fortsatt ville være der når jeg ikke bare skulle kikke, men handle, så han ble med meg hjem!
Liten stakkar i posen, men på bildet sakset fra akvaforum (tatt av Lennart Axelsson) kommer det frem hvor flott en fisk dette er. Ikke blir den beskjeden i størrelse heller, noe du kan lese mer om her!
(det kan faktisk hende at denne vakre sjarmøren ikke var den eneste fisken som ble med hjem fra butikken, men det snakker vi ikke for høyt om her. Én fisk er jo like lite realistisk som én øl!)

Ellers vil jeg si tusen takk til Stillow og de øvrige damene fra Bryggen for en særdeles hyggelig kveld!
Oi! Glemte visst å bidra til bruspotten. Pinlig!

tirsdag, mars 13, 2007

Om å brenne lys i begge ender?

I går var planen å bli ferdig med enda et par sokker, men så støtte jeg på et aldri så lite problem:
Den lille trådstumpen mellom sokkene var jo ment å skulle rekke til tåfelling på begge... Ble visst litt ivrig i lengden på skaftet, så måtte bite i det sure eplet og sprette mor aase raggenøste nr 4 for disse, men det var ikke mye som skulle til. (jepp, det siste nøstet strikket jeg fra begge ender)
Tada bursdagspresangen til min samboers far ble ferdig, og det nesten helt i tide:Av en eller annen grunn har ferdige ting en lei tendens til å hope seg opp før jeg får festet trådene, men i går beit jeg tenna sammen:Tada:
Og så et lite glimt fra mitt kontor. Slo meg plutselig i dag at det ikke står "studentutgave" på min nye "lille røde". Kanksje ikke så vanskelig å gjette seg til hva jeg jobber med nå.

lørdag, mars 10, 2007

Mot lysere tider?

Endelig har jeg fått samboeren min hjem. Forstår godt at det ikke er noe kjekt å tilbringe tiden i denne sengen:
Elleve dager! Jaja. For min del har tidlige morgener og sene kvelder ved sykesengen ført til at jeg har fått strikket mye. Ikke stort annet å ta seg til som besøkende på sykehuset i grunnen.
Marssokkene ble ferdige:
Se her for detaljbilde av mønsteret.
Ok, har kanskje jukset litt siden den ene var ferdig før månedens sokk kom, men 1. mars begynte jeg også på Susans Horcrux Socks. De er alt for store til meg, men det var også meningen siden de er strikket til en som klaget på at han fryser på beina, et sett bein som er vesentlig større enn mine. Usedvanelig raske og enkle sokker å strikke!
Jeg syns Harry Potter-sokker er lettere å uttale enn Horcrux-sokker. Om du lurer på denne referansen til Harry potter kan du jo se detalbildet av mønsteret:
Om du fortsatt lurer? Vel, da får du lese bøkene.
Både på Horcrux-sokkene og på marssokkene hadde nok mønsteret kommet bedre frem om jeg hadde strikket i ensfarget garn (og fargen hadde kanskje vært finere om jeg hadde brunere ben?), men pytt pytt.

Nå skal jeg nyte av at leiligheten er gullende ren og oppfrisket med blomtster i masse farger. Samboeren er sakte men sikkert på bedringens vei, så nå er det endelig tid for en pust i bakken.
Fortsatt god helg!